Kolorowy biszkopt

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybki i efektowny biszkopt.

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    5 jaj
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3/4 szklanki mąki
    1 budyń śmietankowy lub waniliowy
    1x kisiel lub budyń czerwony
    1 kisiel żółty
    1 łyżeczka kakao
    5 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kolorowy biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ze szczyptą soli ubić na pianę.
  • 2. Do piany stopniowo dodawać żółtka i cukier wymieszany z cukrem waniliowym.
  • 3. Następnie wsypać budyń ciągle ubijając, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • 4. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej miski wlać 10 łyżek ciasta i zmieszać z kisielem żółtym. Do drugiej miski wlać 5 łyżek ciasta i zmieszać z kakao. Do pierwszej części ciasta dodać kisiel lub budyń czerwony. Do keksówki wlać kolejno: ciasto różowe, ciasto żółte i ciasto kakaowe. Piekarnik lekko nagrzać. Biszkopt piec w temp. 180 stopni przez 30 minut.

Porady

Ciasto można polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować