Kolorowe karnawałowe koreczki

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Mini przekąski z szynki. Hit każdego przyjęcia. Zasmakują absolutnie każdemu. Ponadto są uniwersalne i można je dostosować do preferencji smakowych, ponieważ nadzienie nie musi być za każdym razem takie same. Oto przepis

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 16 plastrów szynki konserwowej
    • 10 oliwek czarnych
    • 6 oliwek zielonych
    • 10 kuleczek mini mozzarella
    • 1 opakowanie pasty z oliwkami
    • 1 opakowanie pasty z tuńczykiem
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ opakowania serka śmietankowego
    • 6 pomidorków koktajlowych
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kolorowe karnawałowe koreczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • koreczki 1. Rozkładam 6 plastrów szynki konserwowej, na środku układam po łyżeczce pasty oliwkowej i zwijam dowolnie, tak żeby pasta była w środku. Na patyczek natykam oliwkę czarną, mini mozzarellę i pomidorka. Utykam w szynkę
  • szynka 2. Następnie ponownie rozkładam 6 plastrów szynki, na środku układam po łyżeczce pasty z tuńczyka, zwijam. Na patyczek utykam zieloną oliwkę, mini mozzarellę i mały paseczek papryki. Utykam w szynkę.
  • koreczki 3. Ostatni raz rozkładam 4 szynki, układam po łyżeczce serka śmietankowego, zwijam. Na szynce układam plasterek ogórka. Na patyczek nakładam oliwkę czarną i kawałek papryki. Utykam w szynkę.
  • koreczki 4. Układam na talerzu.
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka konserwowa Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować