Mini przekąski z szynki. Hit każdego przyjęcia. Zasmakują absolutnie każdemu. Ponadto są uniwersalne i można je dostosować do preferencji smakowych, ponieważ nadzienie nie musi być za każdym razem takie same. Oto przepis
15 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
• 16 plastrów szynki konserwowej
• 10 oliwek czarnych
• 6 oliwek zielonych
• 10 kuleczek mini mozzarella
• 1 opakowanie pasty z oliwkami
• 1 opakowanie pasty z tuńczykiem
• ½ papryki czerwonej
• ½ opakowania serka śmietankowego
• 6 pomidorków koktajlowych
Kolorowe karnawałowe koreczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozkładam 6 plastrów szynki konserwowej, na środku układam po łyżeczce pasty oliwkowej i zwijam dowolnie, tak żeby pasta była w środku. Na patyczek natykam oliwkę czarną, mini mozzarellę i pomidorka. Utykam w szynkę
2.Następnie ponownie rozkładam 6 plastrów szynki, na środku układam po łyżeczce pasty z tuńczyka, zwijam. Na patyczek utykam zieloną oliwkę, mini mozzarellę i mały paseczek papryki. Utykam w szynkę.
3.Ostatni raz rozkładam 4 szynki, układam po łyżeczce serka śmietankowego, zwijam. Na szynce układam plasterek ogórka. Na patyczek nakładam oliwkę czarną i kawałek papryki. Utykam w szynkę.
Komentarze