Do wyczarowania takich kolorowych koreczków wystarczy kilka świeżych warzyw, jakaś wędlinka, chlebek i małe pyszności gotowe, a co najważniejsze! uśmiech na buźce najbliższych gwarantowany:)
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
- pomidorki koktailowe: 10 sztuk
- ogórki gruntowe: 5 sztuk
- szynka w plastrach: 15 dekagramów
- masło: 1 łyżka
- chleb kromki: 4 sztuki
- świeże listki oregano: 10 sztuk
- sól i pieprz: 1 szczypta
- wykałaczki małe: 20 sztuk
Kolorowe koreczki imprezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa umyć. Kromki chleba posmarować cienko masłem, pokroić na kawałki. Plastry szynki pokroić w kawałki pasujące do powierzchni kromeczek. Ogórki pokroić w grubsze plasterki. Pomidorki nabijać w całości na patyczki, a nieco większe przekroić na pół.
Kolejność nabijania na wykałaczki taka jak na załączonym obrazku;)
Ozdobić listkami oregano lub bazylii. Oprószyć solą i pieprzem.
Komentarze