Kołduny litewskie ze szpikiem wołowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i bardzo sycące danie

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    pół kg mąki
    2 jajka
    2 łyżki masła
    pół łyżeczki soli
    woda
    Farsz:
    20 dag surowego szpiku wołowego
    1 mała cebula
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kołduny

Kołduny litewskie ze szpikiem wołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0cufg2m 1. Ze składników podanych na ciasto zagniatamy jednolite giętkie ciasto. Szpik i cebulę mielimy w maszynce do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, kieliszkiem wycinamy małe kółka, na które nakładamy farsz, sklejamy kołduny i gotujemy w osolonej wodzie.

Porady

Podajemy z tradycyjnym rosołem , przed podaniem rosół doprawiamy majerankiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować