Koktajl olchowy z bananem, kiwi i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niedawno dowiedziałam się, że olcha jest drzewem, którego liści są jadalne przez cały sezon i są bardzo zdrowe. Mają lekko gorzkawy smak, ale w koktajlu z dodatkiem banana i kiwi smakuje wybornie.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    1 litr wody mineralnej
    2 garście listków olchy
    2 garście liści szpinaku
    2-3 banany
    3 owoce kiwi
    Syrop owocowy do posłodzenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Koktajl

Koktajl olchowy z bananem, kiwi i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście olchy i szpinaku obierz, oczyść i dokładnie przepłukaj pod bieżącą wodą. Następnie przełóż je do wysokiego naczynia, wlej wodę, dodaj obrane banany i owoce kiwi. Zblenduj całość na gładki koktajl. Dosłódź syropem do smaku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Banany Kiwi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować