Niedawno dowiedziałam się, że olcha jest drzewem, którego liści są jadalne przez cały sezon i są bardzo zdrowe. Mają lekko gorzkawy smak, ale w koktajlu z dodatkiem banana i kiwi smakuje wybornie.
10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 szklanka=250 ml
Składniki:
1 litr wody mineralnej
2 garście listków olchy
2 garście liści szpinaku
2-3 banany
3 owoce kiwi
Syrop owocowy do posłodzenia
Koktajl olchowy z bananem, kiwi i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście olchy i szpinaku obierz, oczyść i dokładnie przepłukaj pod bieżącą wodą. Następnie przełóż je do wysokiego naczynia, wlej wodę, dodaj obrane banany i owoce kiwi. Zblenduj całość na gładki koktajl. Dosłódź syropem do smaku
Komentarze