Kokosowy z nutą kawy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. BISZKOPT: białka ubić na sztywno, dodać cukry. Następnie stopniowo dodawać żółtka, proszek do pieczenia oraz mąkę i kakao. Wymieszać i wyłożyć na uniwersalną prostokątną blache. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Ostudzić.
2. KREM KOKOSOWY: ser przełożyć do misy robota, pokruszyć wafelki i dodać do twarogu. Wymieszać. Żelatynę rozmieszać w 1/2 szklanki wrzątku i ostudzić. Następnie stopniowo wlewać do sera ciągle mieszając.
Krem wyłożyć na biszkopt.
3. Przygotować napar do zanurzania biszkoptów. 3 łyżki kawy rozpuszalnej rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i zanurzać biszkopty z jednej strony. Wykładać biszkopty na krem kokosowy.
4. Przygotować napar do kremu. 3 łyżki kawy rozpuszalnej rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i ostudzić.
Kremówke, mleko i kremy przełożyć do misy robota i dokładnie wymieszać. Do kremu stopniowo wlewać kawę, wymieszać.
Krem wyłożyć na biszkopty.
5. Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę i oprószyć wierzch placka.
Schłodzić najlepiej przez całą noc.
Komentarze