Kokosowo-migdałowe pralinki jaglane

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zdrowa słodka przekąska z kaszy jaglanej

  • 40 min

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy jaglanej
    1 szkl. mleczka kokosowego
    1 szkl. wody
    szczypta soli

    6 łyżek mielonych migdałów
    4 łyżki wiórków kokosowych
    3 łyżki miodu naturalnego
    2 łyżki likieru malibu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowo-migdałowe pralinki jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wsypać na sitko,wypłukać i przelać wrzątkiem. Wodę zmieszać z mleczkiem kokosowym,dodać szczyptę soli i wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem do momentu aż kasza wchłonie cały płyn.
    Zmiksować blenderem na papkę,dodać zmielone migdały,wiórki kokosowe,miód i malibu. Wyrobić razem na jednolitą masę. Z masy lepić kulki orzecha włoskiego i każdą obtoczyć w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować