Kokosowe racuchy z żelem ananasowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jednym słowem - pyszne ;)

  • 45 min

Składniki:

  • 2 szklanki wiórków kokosowych
    300 ml mleka
    3 łyżki cukru
    2 jajka
    3 łyżki budyniu waniliowego bez cukru
    1 płaska łyżka mąki pszennej
    puszka ananasów
    2 łyżeczki maki ziemniaczanej
    sok z połowy cytryny
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowe racuchy z żelem ananasowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wiórki wsypać do mleka, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu ok. 5-10 min aż wiórki wchłoną całe mleko. Masę wystudzić. Dodać żółtka, budyń i mąkę pszenną, wymieszać. Białka ubić na sztywno, delikatnie połączyć z masa kokosowa. Masa powinna mieć konsystencje budyniu. Jeśli jest za rzadka dodać troszkę mąki. Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
    2. Ananasy drobno pokroić, włożyć do garnka wraz z sokiem i zagotować. W 1-2 łyżkach wody i soku z cytryny rozrobić mąkę ziemniaczaną , wlać do ananasów, zagotować i ostudzić. Zimnym żelem z ananasami posmarować placki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować