Kokosowe racuchy z żelem ananasowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Wiórki wsypać do mleka, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu ok. 5-10 min aż wiórki wchłoną całe mleko. Masę wystudzić. Dodać żółtka, budyń i mąkę pszenną, wymieszać. Białka ubić na sztywno, delikatnie połączyć z masa kokosowa. Masa powinna mieć konsystencje budyniu. Jeśli jest za rzadka dodać troszkę mąki. Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
2. Ananasy drobno pokroić, włożyć do garnka wraz z sokiem i zagotować. W 1-2 łyżkach wody i soku z cytryny rozrobić mąkę ziemniaczaną , wlać do ananasów, zagotować i ostudzić. Zimnym żelem z ananasami posmarować placki.
Komentarze