Kokosowa muffinka z malinami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Muffinki zniknęły jeszcze ciepłe...maliny mrożone jak i świeże smakują idealnie :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    - 150 gram mąki orkiszowej jasnej (można użyć pszennej tortowej)
    - 80 gram cukru
    - 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
    - pół łyżeczki proszku do pieczenia
    - pół łyżeczki sody
    - 1 jajko
    - szczypta soli
    - 65 ml oleju
    - 140 ml mleka
    - 3 łyżki wiórków kokosowych
    - maliny, świeże bądź mrożone
    - cukier puder do dekolacji
    - listki świeżej mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Kokosowa muffinka z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W szklanej misce łączymy wszystkie składniki suche tj. mąkę, cukier, cukier z prawdziwą wanilią., proszek, sodę, sól
  • 2. Łączymy wszystkie składniki mokre tj. roztrzepane jajko, olej i mleko.
  • 3. Mokre składniki łączymy z suchymi. Mieszamy tylko do ich połączenia.
    Dodajemy maliny i delikatnie mieszamy.
  • 4. Piekarnik nagrzać do 180 stopni,
  • 5. Wymieszane ciasto nakładamy do papilotek. Nie więcej niż 3/4 ich wysokości.
    Wkładam do piekarnika i piekę 20 minut. Aż się zarumienią.
    Wystudzone posypuje cukrem pudrem, dekoruje malinami i świeżą miętą.

    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować