Rolada kokosowa z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przygotować biszkopt i upiec go na blaszce 45×30 cm w temperaturze 180 stopni (10-15 minut). Ciepłego biszkopta przykryć ściereczką i zrolować.
2.1 szklankę mleka zagotować. W 1/2 szklanki mleka rozmieszać proszek budyniowy z cukrem, w reszcie mleka namoczyć żelatynę, a kiedy spęcznieje podgrzać i mieszać do rozpuszczenia. Do gotującego mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i dodać pastę kokosową, a kiedy zgęstnieje zdjąć z palnika i wymieszać z żelatyną. Przykryć folią spożywczą i odstawić do wystudzenia. Śmietaną ubić z cukrem pudrem, a następnie zmiksować z budyniem kokosowym.
3.Biszkopta rozwinąć, nasączyć, posmarować kremem, ułożyć maliny i zwinąć. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)
Komentarze