Rolada kokosowa z malinami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Letni deser :)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 5 jajek
    5 łyżek cukru
    4 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    krem:
    1 i 3/4 szkl mleka
    1 budyń + 2 łyżki cukru
    3 płaski łyżki żelatyny
    100 g masy kokosowej lub wiórków kokosowych
    1 mały kubeczek śmietany 36%
    1 łyżka cukry pudru
    100 g malin
    do nasączenia woda z sokiem z cytryny i kieliszkiem wódki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rolada kokosowa z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować biszkopt i upiec go na blaszce 45×30 cm w temperaturze 180 stopni (10-15 minut). Ciepłego biszkopta przykryć ściereczką i zrolować.
  • 2. 1 szklankę mleka zagotować. W 1/2 szklanki mleka rozmieszać proszek budyniowy z cukrem, w reszcie mleka namoczyć żelatynę, a kiedy spęcznieje podgrzać i mieszać do rozpuszczenia. Do gotującego mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i dodać pastę kokosową, a kiedy zgęstnieje zdjąć z palnika i wymieszać z żelatyną. Przykryć folią spożywczą i odstawić do wystudzenia. Śmietaną ubić z cukrem pudrem, a następnie zmiksować z budyniem kokosowym.
  • 3. Biszkopta rozwinąć, nasączyć, posmarować kremem, ułożyć maliny i zwinąć. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kokosowa Maliny Budyń Śmietana 36%

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować