Kokosanki

4.51 (186 ocen)

Ciastka mojego dzieciństwa, przetrwały lata i teraz moje dzieciaki się nimi zajadają.

Składniki:

  • Składniki ciasto:
    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    2 jajka
    ½ kostki margaryny (stopić)
    ½ szklanki mleka
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

    Składniki na polewę:
    1 margaryna
    1 szklanka cukru
    4 łyżki kakao
    6 łyżek wody
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosanki 1. Wykonanie ciasta:

    Wszystkie składniki połączyć. Ciasto wychodzi dość gęste, a po upieczeniu twarde. Proszę się nie zrazić że nie wyszło, takie ma być. Gdyż po wystudzeniu kroimy na kawałki. Gdyby ciasto było zbyt miękkie to by się pokruszyło w polewie.
    Piec w temperaturze ok 200 stopni, aż się zarumieni.


    Wykonanie polewy:

    Wszystkie składniki rozpuścić i gotować przez 5 minut. Gdy polewa, chwile przestygnie obtaczać w niej kawałki ciasta, a następnie we wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Czekolada Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować