Knedle buraczkowe z kruszonką z orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczywo pokroić w kostkę i włożyć do miski. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, dodać do chleba i wymieszać. W osobnym naczyniu buraki wymieszać z jajkami i zblendować. Wlać powstałą masę do pieczywa z cebulą, dodać kozi ser, mąkę i połowę natki pietruszki. Przyprawić solą, wyrobić. Wilgotny,i dłońmi formować knedle, gotować około 10 minut w posolonym wrzątku.
2.Kruszonka: orzechy posiekać na drobniejsze kawałki i uprażyć na patelni z dodatkiem oliwy. Dodać cukier i poczekać aż się skarmelizuje. Dodać imbir i sos sojowy do smaku.
3.Knedle podawać posypane pozostałą natką pietruszki i kruszonką z orzechów.
Komentarze