Kluski z kiełbasą i cebulą

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie, proste i swojskie danie z wykorzystaniem klusek ziemniaczanych. Sprawdzą się w nim kopytka, śląskie czy szare kluski.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dowolne kluski ziemniaczane - 400g
    Kiełbasa - 400g
    Cebula - 4szt
    Olej - 1 łyżka
    Musztarda francuska - 2 łyżki
    Pieprz, papryka słodka i ostra
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania jednogarnkowe

Kluski z kiełbasą i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Na patelni, na oleju przesmażamy kiełbasę. Gdy lekko się zarumieni dodajemy cebulę, musztardę i przyprawy. Smażymy, aż cebula będzie szklista. Na końcu dodajemy ugotowane kluski i smażymy jeszcze 3 minuty, delikatnie mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Musztarda francuska Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować