Kluseczki - zacierki.

4.99 (156 ocen)

  • 20 min

Samodzielna przekąska,lub jako dodatek do zup lub sosu.

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki pszennej
    1 jajko
    szczypta soli
    2 łyżki oleju
    kilka łyżek gorącej wody
    Dodatkowo:
    mąka do podsypania
    łyżka oleju
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.99 (156 ocen)

Zobacz również:

Kluski Zacierki Przystawki

Kluseczki - zacierki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto. 1. Z podanych składników zagnieść ciasto,dolewając tyle wody żeby nie było zbyt rzadkie.
  • Kluseczki. 2. Odrywamy małe kawałeczki ciasta i toczymy małe kluseczki.
  • 3. Gotujemy w osolonej wodzie,z dodatkiem łyżki oleju przez kilka minut.Odcedzamy.
  • Gotowe kluseczki. 4. Podajemy polane stopionym masłem.

Porady

Kluseczki możemy podać jako dodatek do zupy lub sosu z mięsem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować