Klopsy z ryżu z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę obrać i pogotować w wodzie(można wrzucić do gotującego się ryżu). Kurki podsmażyć na patelni z solą i pieprzem. Gdy ryż się ugotuje należy odsączyć go,marchewkę pokroić w małe kawałeczki dodać do miski z ryżem, dodać podsmażone kurki doprawić do smaku vegetą następnie dodać odrobinę koperku do smaku i skleić masę 1 całym jajkiem. Formować w klopsiki i obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju jak kotlety mielone(na złocisty kolor) Smacznego!!
Porady
Można jeść jako danie główne lub jako dodatek do mięsa, jeśli sami wybierzemy się na grzyby będzie to bardzo tanie danie...można użyć dowolnych grzybów
Komentarze