Klopsy z ryżu z grzybami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Przepis powstał w odpowiedzi na konkurs.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki główne:
    1 szkl. ryżu
    1 średnia marchewka
    20 dkg kurek
    Składniki robocze:
    2 jajka
    sól
    pieprz
    przeprawa typu vegeta
    bułka tarta
    olej
    odrobina świeżego koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsy z ryżu z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę obrać i pogotować w wodzie(można wrzucić do gotującego się ryżu). Kurki podsmażyć na patelni z solą i pieprzem. Gdy ryż się ugotuje należy odsączyć go,marchewkę pokroić w małe kawałeczki dodać do miski z ryżem, dodać podsmażone kurki doprawić do smaku vegetą następnie dodać odrobinę koperku do smaku i skleić masę 1 całym jajkiem. Formować w klopsiki i obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju jak kotlety mielone(na złocisty kolor) Smacznego!!

Porady

Można jeść jako danie główne lub jako dodatek do mięsa, jeśli sami wybierzemy się na grzyby będzie to bardzo tanie danie...można użyć dowolnych grzybów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować