Klopsy jajeczne

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Sprawdzają się w diecie wegetariańskiej jako dodatek do obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • - 10 jaj ugotowanych na twardo
    - cebula
    - ząbek czosnku
    - 3 łyżki bułki tartej
    - 2 surowe jajka
    - pół łyżeczki papryki słodkiej
    - pół łyżeczki majeranku
    - 2 łyżeczki musztardy
    - sól i pieprz do smaku
    - bułka tarta do obtoczenia klopsów
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsy jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka zatrzeć na tarce. Cebule i czosnek drobno posiekać i połączyć z jajkami. Do masy jajecznej dodać przyprawy, musztardę, bułkę tartą i surowe jajka. Wszystko dokładnie wymieszać, formować klopsy i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na patelni do zrumienienia.

Porady

Smażyć klopsy w dużej ilości oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, zobaczcie też inne przepisy na dania z jajek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować