Klopsiki indycze zapiekane na warzywach, pieczarkach i porach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora pokroić w krążki, pieczarki na połówki, warzywa na patelnię odmrozić, wszystko lekko poddusić na maśle klarowanym, wlać połowę śmietanki, na końcu doprawić solą i pieprzem.
Mięso z namoczoną bułką i 1 jajem wymieszać doprawiając do smaku, formować kulki, obtaczać w mące i wrzucać na osolony wrzątek, gotować 5 minut, bo jeszcze będą się podpiekać, odcedzić.
Wysmarować naczynie żaroodporne, na dnie równomiernie rozmieścić podduszoną mieszankę, na tym ułożyć klopsiki, podlać resztą śmietanki i wstawić do zapieczenia na 30 minut, temp. 180 stopni. Po wyjęciu obficie posypać świeżym koperkiem.
Komentarze