Kleik ryżowy z jabłkami i cynamonem

4.49 (177 ocen)

Od zawsze lubiłam wszystkie kaszki, kleiki, owsianki itp. Do dziś goszczą one w mojej porannej śniadaniowej miseczce. Kleik ryżowy z jabłkami, miodem i nutką cynamonu to pomysł na pożywne śniadanie nie tylko dla dzieci. Polecam!

Składniki:

  • 500 ml mleka
    6 łyżek kleiku ryżowego
    1 łyżka miodu (lub więcej)
    2 jabłka
    1 łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kleik ryżowy z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Mleko zagotować w garnku. Gdy zacznie wrzeć, dodać do niego kleik ryżowy oraz starte jabłka. Nieustannie mieszając gotować ok. 2 minutki, aż masa zgęstnieje. Po tym czasie zdjąć garnuszek z ognia, do kleiku dodać miód oraz cynamon, wymieszać.









    Tak przygotowany kleik ryżowy przełożyć do dwóch miseczek. Podawać od razu. Ja zajadałam z chipsami bananowymi :). Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować