Klasyczna zupa grzybowa na rosole

4.47 (158 ocen)

  • 40 min

Kiedy przychodzi pora na pachnące lasem grzybki, nie sposób oprzeć się nim i nie zrobić z nich zupy :) ja za taką przepadam i nie odpuszczę...mogę jeść ją 3 razy dziennie :)

  • 40 min

Składniki:

  • 2 litry dowolnego rosołu + 3 marchewki z niego
    •poj. 1 - litr leśnych grzybów, u mnie kozaczki i pogrzybki
    •3 - 4 ziemniaki + 1 cebula
    •łyżka posiekanego koperku
    •100 ml. słodkiej śmietanki 12 %
    •sól morska, pieprz świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.47 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Klasyczna zupa grzybowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-06wbvgt 1. Ziemniaki, cebulę, grzyby pokroić, wrzucić do odtłuszczonego rosołu, gotować do miękkości ziemniaków ok. pół godz., dodać pokrojoną marchew z rosołu, koperek, śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować