Klasyczna zupa grzybowa na rosole

  • wyświetlono: 16704 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Kiedy przychodzi pora na pachnące lasem grzybki, nie sposób oprzeć się nim i nie zrobić z nich zupy :) ja za taką przepadam i nie odpuszczę...mogę jeść ją 3 razy dziennie :)

1545998009610
  • 40min

Składniki

2 litry dowolnego rosołu + 3 marchewki z niego
•poj. 1 - litr leśnych grzybów, u mnie kozaczki i pogrzybki
•3 - 4 ziemniaki + 1 cebula
•łyżka posiekanego koperku
•100 ml. słodkiej śmietanki 12 %
•sól morska, pieprz świeżo mielony

Sposób przygotowania przepisu:

Klasyczna zupa grzybowa na rosole

  • image-06wbvgt1. Ziemniaki, cebulę, grzyby pokroić, wrzucić do odtłuszczonego rosołu, gotować do miękkości ziemniaków ok. pół godz., dodać pokrojoną marchew z rosołu, koperek, śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Smacznego !!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-0lyo3r7

Dodane przez: bozena58

Zupa pokrzywowa na rosole

zazwyczaj zostaje nam trochę rosołu...

image-1c32kte

Dodane przez: ladygoga

Zupa pomidorowa na rosole

Gdy zostaje mi rosół po niedzielnym...

image-09vhgmn

Dodane przez: marzencia117

Szybka zupa szpinakowa na rosole

Zupa szpinakowa to idelany pomysł...

zupa pomidorowa

Dodane przez: wiesiołek

Zupa pomidorowa na rosole

Rosół jest najlepszy pierwszego...

Zupa pieczarkowa na rosole z kaczki

Dodane przez: Netka

Zupa pieczarkowa na rosole z kaczki

Pyszna zupa pieczarkowa na bazie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE