Kiszony por

2.79 (14 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Ten przepis przywiozłam z Mazur, gdzie zachwycił mnie smak pysznej pieczonej wołowinki z kiszonym porem. To świetny dodatek nie tyko do obiadu, ale kanapek z pysznym mięskiem.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 młody por - cześć cebuli
    liść laurowy
    kilka ziaren pieprzu
    kilka ziaren gorczycy
    kilka ziaren ziela angielskiego
    sól - 1łyzka na 1 litr wody
Wystaw ocenę:

2.79 (14 ocen)

Zobacz również:

Pikle

Kiszony por - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiszony por 1. Oczyszczonego pora z wierzchniej warstwy , kroje w plastry i płuczę
  • Kiszony por 2. Do słoiczków wsypuję przyprawy, układam wypłukanego pora, całość zalewam solanką
  • Kiszony por 3. Po około 3 dniach kiszonka jest gotowa -czas przygotowania zależy od temperatury.
    Gotową kiszonkę, jeżeli nie będziemy jeść na świeżo - należy wynieść do chłodniejszego i zaciemnionego pomieszczenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

4.47 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kiszony czosnek

To może cię zainteresować