Kiszona kapusta z porem, marchewką i kminem rzymskim

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Kiszona kapusta po Śląsku, pełna aromatu i barw według przepisu p. Janiny

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg białej kapusty
    2 marchewki
    1 por

    20g soli
    1 łyżka mielonego kminu rzymskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Kapusta kiszona

Kiszona kapusta z porem, marchewką i kminem rzymskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku. Pora oczyścić i pokroić, kapustę poszatkować, całość posolić, dodać kmin. Wszystko wymieszać i przekładać do słoików.
    Sok z kapusty powinien pokryć wszystkie warzywa, trzymać przez około 5 dni w ciepłym miejscu do zakiszenia

Porady

* jeżeli kapusta nie puszcza własnego soku, należy zalać solanką 2łyżki soli na 1 litr wody, tak by pokryła kapustę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kumin (kmin rzymski) Kapusta Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować