Kieszonki z fileta z farszem pieczarkowo-serowym

4.5 (200 ocen)

  • 40 min

Szybko się robi i świetne na niedzielny obiad z ziemniakami lub frytkami i sałatą lodową

  • 40 min

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    10 pieczarek
    0,30 dag sera żółtego w kostce
    1 cebula
    sól
    pieprz

    Panierka:
    bułka tarta
    2 jajka
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kieszonki z fileta z farszem pieczarkowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce ze serem.Cebulę usmażyć na złoty kolor dodać pieczarki i dusić do miękkości około 20 minut pod koniec dodać ser.Przyprawić do smaku.Filety rozbić ułożyć farsz i zwinąć. Opanierować. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Porady

Podawać z ziemniakami bądź frytkami i sałatą lodową z pomidorem i ogórkiem zielonym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sałata Sery Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować