Kieszonki schabowe z serem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Smaczna odmiana schabowych.....

  • 25 min

Składniki:

  • -schab bez kości 2 cm plastry 4 sztuki
    -plastry salami 4 sztuki
    -ser żółty 4 sztuki
    -jajko 1 sztuka
    -mąka pszenna
    -bułka tarta
    -sól
    -pieprz
    -oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki schabowe z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry mięsa przekroić na 2 plastry po 1 cm nie docinając do końca. ( Nie docinać do końca).
  • 2. Mięso przykryte folią spożywczą, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem.
    Odstawić na 10 minut do lodówki.
  • 3. Na połowie plastra, ułożyć plasterek salami, plasterek sera nakryć drugą częścią zbić delikatnie tłuczkiem.(żeby się nie rozchodziły).
  • 4. Panierować w mące,jajku, tartej bułce.
  • 5. Smażyć na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony do zrumienienia.
    Z każdej strony po 4-5 minut)

Porady

Podawać z frytkami .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować