Kieszonki drobiowe w cieście naleśnikowym

4.49 (193 ocen)

  • 35 min

Kurczaka uwielbiam w każdej postaci, ta jest jedną z moich ulubionych:)

  • 35 min

Składniki:

  • Na 3 porcje:

    3 duże pojedyncze filety z kurczaka
    3 duże lub 6 mniejszych plasterków sera żółtego
    6 średnich- obgotowanych pieczarek bez "korzonków"
    3 średnie kawałki świeżej papryki
    przyprawy wg uznania
    2 jajka
    3 łyżki mleka
    sól, pieprz
    mąka- ok 1 szklanki- tak by ciasto było bardzo gęste
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Kieszonki drobiowe w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przed panierowaniem 1. Filety rozbijamy przez woreczek. Posypujemy ulubionymi przyprawami, na środek kładziemy ser, następnie kawałek papryki i pieczarki. Zwijamy, uważając by nic nie wypadło. Jajka z mlekiem, mąką i przyprawami roztrzepujemy na gęstą masę. Obtaczamy kotlety i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu. Po usmażeniu pozostawiamy na chwilę na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
    Smacznego!

Porady

Kotlety można spiąć wykałaczkami, nie będę się rozwalać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka Sery Papryka Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować