Kieszonki drobiowe w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Faszerowane salami, mozzarellą i oliwkami. Pysznie smakują smażone w cieście naleśnikowym :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże pojedyncze filety z piersi kurczaka
    4 plasterki salami
    100 g mozzarelli
    4-6 suszonych pomidorów
    8-10 oliwek zielonych
    Ciasto naleśnikowe: 1 jajko
    4 łyżki mąki
    kilka łyżek mleka i wody
    papryka mielona słodka
    papryka mielona ostra
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki drobiowe w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nafaszeruj kieszonki 1. Filety umyj, osusz, przetnij ostrożnie po środku, tworząc kieszonkę. Z obu stron przypraw solą i pieprzem. Do każdej kieszonki włóż po połowie zwiniętego salami, suszonych pomidorów, osączonych z zalewy oliwek i mozzarelli. Boki zepnij wykałaczkami.
  • usmaż mięso 2. Ciasto: jajko roztrzep z mąką, i taką ilością mleka i wody, aby powstała konsystencja gęstej śmietany. Przypraw do smaku, solą, pieprzem oraz mieloną słodką i ostrą papryką. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Na patelni rozgrzej olej i wkładaj mięsne kieszonki, wcześniej panierowane w cieście. Smaż na rumiano, na małym ogniu, po kilka minut z każdej strony.Osącz na papierowym ręczniku, podawaj, np.z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Salami Zielone oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować