Kieszonki drobiowe w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyj, osusz, przetnij ostrożnie po środku, tworząc kieszonkę. Z obu stron przypraw solą i pieprzem. Do każdej kieszonki włóż po połowie zwiniętego salami, suszonych pomidorów, osączonych z zalewy oliwek i mozzarelli. Boki zepnij wykałaczkami.
2.Ciasto: jajko roztrzep z mąką, i taką ilością mleka i wody, aby powstała konsystencja gęstej śmietany. Przypraw do smaku, solą, pieprzem oraz mieloną słodką i ostrą papryką. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Na patelni rozgrzej olej i wkładaj mięsne kieszonki, wcześniej panierowane w cieście. Smaż na rumiano, na małym ogniu, po kilka minut z każdej strony.Osącz na papierowym ręczniku, podawaj, np.z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Komentarze