Kiełbasa w sosie cygańskim

4.5 (193 ocen)

To danie można podawać zarówno z pieczywem jak i z makaronem lub ryżem. Błyskawiczne w przygotowaniu, jeszcze szybciej znika z talerza.

Składniki:

  • 500g ulubionej kiełbasy
    2 duże czerwone papryki
    2 cebule
    400g pieczarek
    10 mini korniszonów
    1/2 puszki pomidorów
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa w sosie cygańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i paprykę drobno siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, po chwili dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. Dusimy do wyparowania wody, po czym dodajemy pomidory w puszce i koncentrat pomidorowy a na samym końcu pokrojone drobno ogórki. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem.


  • 2. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy i podsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z sosem (możemy wymieszać kiełbaski w sosie).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować