KIEŁBASA NADZIEWANA PIECZARKAMI I SEREM

4.5 (160 ocen)

  • 60 min

KIEŁBASA FASZEROWANA MOŻNA PRZYGOTOWAĆ NA GRILU LUB W PIEKARNIKU :))

  • 60 min

Składniki:

  • -1 KG KIEŁBASY
    -300 GR PIECZAREK
    -1 CEBULA
    -SER ŻÓŁTY
    -PRZYPRAWY :SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK,LUBCZYK,OLIWA
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa nadziewana pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wuf7fn 1. -KIEŁBASĘ NACINAMY I SMARUJEMY OLEJEM WKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ABY SIE PRZYPIEKŁA 200 ST. TERMOOBIEG
    -LUB DAJEMY NA GRILA I OBRACAMY DO PRZYPIECZENIA
  • image-1jes61o 2. -PIECZARKI OBIERAMY ,MYJEMY I KROIMY NA MALE KAWAŁKI
    -CEBULE OBIERAMY I KROIMY W KOSTECZKĘ
    -NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLIWE I WRZUCAMY CEBULĘ DUSIMY OK 2 MIN,DODAJEMY PIECZARKI SMAŻYMY OK 10-15 MIN ,DODAJEMY PRZYPRAWY
    -NASTĘPNIE FASZERUJEMY KIEŁBASĘ
  • image-1kv4m97 3. -POSYPUJEMY SEREM I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA AŻ SER SIĘ ROZPUŚCI
    -JEŻELI UŻYWAMY GRILA OCZYWIŚCIE PRZYKRYWAMY POKRYWĄ
  • image-0k3oh7p 4. -POLEWAMY KETCHUPEM BĄDZ SOSEM CZOSNKOWYM
    -PODAJEMY Z SAŁATKA CHLEBKIEM BĄDZ ZIEMNIACZKAMI

    SMACZNEGO POLECAM PYSZNE :))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować