Kiełbasa nadziewana pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-KIEŁBASĘ NACINAMY I SMARUJEMY OLEJEM WKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ABY SIE PRZYPIEKŁA 200 ST. TERMOOBIEG
-LUB DAJEMY NA GRILA I OBRACAMY DO PRZYPIECZENIA
2.-PIECZARKI OBIERAMY ,MYJEMY I KROIMY NA MALE KAWAŁKI
-CEBULE OBIERAMY I KROIMY W KOSTECZKĘ
-NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLIWE I WRZUCAMY CEBULĘ DUSIMY OK 2 MIN,DODAJEMY PIECZARKI SMAŻYMY OK 10-15 MIN ,DODAJEMY PRZYPRAWY
-NASTĘPNIE FASZERUJEMY KIEŁBASĘ
3.-POSYPUJEMY SEREM I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA AŻ SER SIĘ ROZPUŚCI
-JEŻELI UŻYWAMY GRILA OCZYWIŚCIE PRZYKRYWAMY POKRYWĄ
4.-POLEWAMY KETCHUPEM BĄDZ SOSEM CZOSNKOWYM
-PODAJEMY Z SAŁATKA CHLEBKIEM BĄDZ ZIEMNIACZKAMI
Komentarze