Kiełbasa grillowana w winie z serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kiełbasa wygląda cudnie z oblepionym serem na niej

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    4 kiełbaski grillowe
    100 ml wina czerwonego
    plastry sera z dziurami
    główka czosnku
    ziemniaczki małe
    masło
    pomidorki różne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa grillowana w winie z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować paski folii aluminiowej.
    Do każdej włożyć po dwie kiełbaski ponacinane w poprzek i zalać je 50 g wina.
    Folię dobrze zawinąć.
    Ułożyć na ruszcie i grillować ok.15 minut.
    Otworzyć folie i na każdej kiełbasce położyć plaster sera żółtego.
    Ser fajnie oblepi kiełbaskę.
  • grillowany czosnek 2. Z czosnku odkroić górę i zawinąć w folie aluminiową. Grillować ok.20-25 minut.
    Cudny jest w smaku i mogę go jeść tonami.
    Można nim smarować chleb jak masłem.
    Ziemniaczki umyte zawinąć po 2-3 w folie aluminiową i do każdej paczuszki włożyć 1 łyżeczkę masła.
    Grillować 15-20 minut.
    Podawać wszystko razem, na pewno się uda.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować