Kiełbasa grillowana w winie z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować paski folii aluminiowej.
Do każdej włożyć po dwie kiełbaski ponacinane w poprzek i zalać je 50 g wina.
Folię dobrze zawinąć.
Ułożyć na ruszcie i grillować ok.15 minut.
Otworzyć folie i na każdej kiełbasce położyć plaster sera żółtego.
Ser fajnie oblepi kiełbaskę.
2.Z czosnku odkroić górę i zawinąć w folie aluminiową. Grillować ok.20-25 minut.
Cudny jest w smaku i mogę go jeść tonami.
Można nim smarować chleb jak masłem.
Ziemniaczki umyte zawinąć po 2-3 w folie aluminiową i do każdej paczuszki włożyć 1 łyżeczkę masła.
Grillować 15-20 minut.
Podawać wszystko razem, na pewno się uda.
Komentarze