Kasza gryczana z warzywami

4.5 (153 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

bardzo pyszne danie i bardzo pożywne

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza gryczana palona w torebkach: 2 opakowania
    - pieczarki duże: 2 sztuki
    - czosnek: 4 ząbki
    - cukinia nieduża: 1 sztuka
    - brokuł: 0.5 sztuki
    - ser żółty starty: 50 gramów
    - żółta fasolka szparagowa: 200 gramów
    - pieprz ziołowy: 0.5 łyżeczki
    - papryka słodka: 0.5 łyżeczki
    - chilli mielone (do smaku): 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - śmietana 30 %: 200 mililitrów
    - ser kozi Pecorino Romano do posypania: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kasza z warzywami 1. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Pieczarki pokroić na plastry, cukinię kroimy w pół plastry, brokuła rozdrabniamy na różyczki a fasolkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy posiekany czosnek, następnie pieczarki i cukinię.
    Wkładamy do garnka do którego dodajemy również pozostałe składniki.
    Podlewamy śmietaną i dusimy do miękkości ok 15 minut.
    Doprawiamy pieprzem ziołowym, papryką i chilli dla ostrości.
    Podajemy posypane startym kozim serem długo dojrzewającym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować