PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kasza gryczana z warzywamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/50/2f01f83129e8fb0f8332cf7fc862464145ba6288.jpeg400300http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kasza-gryczana-z-warzywami-11
- kasza gryczana palona w torebkach: 2 opakowania
- pieczarki duże: 2 sztuki
- czosnek: 4 ząbki
- cukinia nieduża: 1 sztuka
- brokuł: 0.5 sztuki
- ser żółty starty: 50 gramów
- żółta fasolka szparagowa: 200 gramów
- pieprz ziołowy: 0.5 łyżeczki
- papryka słodka: 0.5 łyżeczki
- chilli mielone (do smaku): 1 szczypta
- sól: 1 szczypta
- śmietana 30 %: 200 mililitrów
- ser kozi Pecorino Romano do posypania: 3 łyżki
Sposób przygotowania przepisu:
Kasza gryczana z warzywami
1.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pieczarki pokroić na plastry, cukinię kroimy w pół plastry, brokuła rozdrabniamy na różyczki a fasolkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy posiekany czosnek, następnie pieczarki i cukinię.
Wkładamy do garnka do którego dodajemy również pozostałe składniki.
Podlewamy śmietaną i dusimy do miękkości ok 15 minut.
Doprawiamy pieprzem ziołowym, papryką i chilli dla ostrości.
Podajemy posypane startym kozim serem długo dojrzewającym.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze