Pieczona biała kiełbasa w winie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Święta coraz bliżej. Większość z Nas nie wyobraża ich sobie bez kilku dań w tym białej kiełbasy. Dziś z mojej strony propozycja na pyszną pieczoną białą kiełbasę. Zapraszam!

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – Biała kiełbasa 2 kg
    – Białe wino ( najlepiej wytrawne ) 400 ml
    – Musztarda 4 łyżeczki
    – Chrzan tarty 3 łyżeczki
    – Sos sojowy 4 łyżki
    – Miód 1 łyżka
    – Majeranek suszony 2 łyżeczki
    – Rozmaryn świeży 4 łodygi
    – Pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona biała kiełbasa w winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Uwielbiam białą kiełbasę i zjem ją pod każdą postacią, ale przygotowana w taki sposób jest genialna i wcale się przy niej nie napracujemy. Na początku rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wszystkie składnik mieszamy ze sobą. Białą kiełbasę układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie zalewamy marynatą, na górę kładziemy rozmaryn i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 1,5 godziny, przez 50 minut z przykryciem a potem już bez. W całym domu będziecie czuli ten genialny zapach! Smacznego!!

Porady

https://milycooking.pl/biala-kielbasa-chrzan-cwikla-zakwas-na-barszcz-bialy-i-zurek-przepisy-wielkanocne/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować