Kefirowe ciasto z cynamonowymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wymieszać z cukrem za pomocą trzepaczki.
2.Następnie dodać olej, mąkę, cukier z prawdziwą wanilią i proszek do pieczenia, wymieszać. Na samym końcu dodać szklankę kefiru i trzepaczką wmieszać go w ciasto. Wylać na silikonową formę (lub na zwykłą nasmarowana tłuszczem i posypaną bułka tartą).
3.Jabłka umyć, obrać i pokroić w grube plastry. Plastry jabłek włożyć do miski, dodać do nich cukier, cynamon i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Jabłka wyłożyć na ciasto.
4.Do mąki na kruszonkę dodać masło i cukier szybko wymieszać. kruszonka obsypać równomiernie jabłka na cieście. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45-50 minut. Smacznego!
Komentarze