Keczup z cukini

4.5 (145 ocen)

  • 7 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Cukinia cukinia cukinia :) Keczup jest dobry jako dodatek do mięs, wędlin, placków ziemniaczanych. Można go nieco modyfikować według upodobań swoich kubków smakowych :)

  • 7 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg cukini
    0,5 kg cebuli
    sól 0,5 kg cukru
    1 łyżeczka słodkiej papryk ii ostrej
    1/2 łyżeczki pieprzu
    2 koncentraty pomidorowe
    1/2 szkl. octu 10 %
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Keczup z cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną cukinię i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. zasypać garścią soli i pozostawić na 6 godz. Po tym czasie dodać cukier i i wszystko gotować 20 min co jakiś czas mieszając. Wsypać papryki, pieprz, dołożyć koncentrat i ocet. Gotować jeszcze 10 min. Zblendować. Gorący keczup wlać do słoików, postawić do góry dnem do ostygnięcia.

Porady

Smak keczupu można urozmaicić dodając np. czosnek, zioła prowansalskie itd. według upodobań

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować