Sos słodko- kwaśny z cukini do słoika

4.4 (206 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

I znowu u mnie cukinia w roli głównej. Tym razem w sosie słodko - kwaśnym będącym dobrym dodatkiem np. do placków ziemniaczanych, z mięsem do makaronu, zależy co kto lubi... :)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg obranej cukinii
    3 cebule
    3 papryki
    puszka ananasa
    koncentrat pomidorowy
    4 łyżeczki soli
    40 dag cukru
    3/4 szkl. octu
    po 1 łyżeczce pieprzy prawdziwego mielonego, ostrej papryki i curry
Wystaw ocenę:

4.4 (206 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sos słodko- kwaśny z cukini do słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, zasypać solą i odstawić na 1 godz.
    Z koncentratu, octu, cukru, soku z ananasa i przypraw przygotować zalewę. Kiedy się zagotuje wrzucić odcedzone warzywa i pokrojonego w kostkę ananasa. Wszystko gotować pół godz, po czym gorące włożyć do słoików, zakręcić, odstawić do góry dnem do ostygnięcia. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.76 (245 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sos słodko-kwaśny

To może cię zainteresować