Kasza z twarogiem

4.49 (167 ocen)

Szybkie i zdrowe danie na lunch lub kolację.

Składniki:


  • 1/4 szkl kaszy gryczanej
    100g twarogu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną wsyp do rondelka, dodaj szczyptę soli i pół szklanki gorącej wody. Gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem ok 15 min aż kasza wchłonie płyn. Kasze zostaw do wystudzenia a potem przemieszaj widelcem. Twaróg przełóż do miseczki, rozetrzyj do widelcem a następnie wymieszaj z kaszą. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem czarnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować