Pierogi z kasza gryczana i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Juz tak mam ,ze najpierw musze sie troche "poczaic " na jakis przepis i po dosc dlugim czasie robie :). Ten farsz poraz pierwszy zachwalala moja sasiadka ,potem w internecie czytalam ,gzetach ,ksiazkach .

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5 litra maslanki
    0,5 kg maki
    szczypta soli

    Farsz:
    100 g kaszy gryczanej
    200 g twarogu ( moze byc smietankowy)
    1 cebula
    1 jako
    2 iyzki kwasnej smietany
    sol,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ciasto na pierogi Ser

Pierogi z kasza gryczana i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z maki i maslanki robimy ciasto pierogowe:
    Przesiewamy make na stolnice,dodajemy szczypte soli ,robimy wglebienie i powoli wlewamy maslanke porcjami i zagniatamy ciasto. Musimy wziasc pod uwage ,ze maki sa rozne ,maslanki nalezy dodac tyle ile maka wchlonie . Nastepnie odstawiamy ciasto na jakies 20 min. ,aby sobie odpoczelo
  • 2. Farsz:
    Kasze ugotowac na sypko wedlug podanego przepisu na opakowaniu. Lekko przestudzic.
  • 3. Cebule pokroic w kostke i podsmazyc.
  • 4. Kasze ,twarog ,jajko ,cebule mieszamy razem i doprawiamy do samku sola i pieprzem ,jezeli nadzienie bedzie zbyt suche ,nalezy wtedy dodac ok. dwoch lyzek kwasnej smietany.
  • 5. Ciasto walkujemy .wycinamy krazki ,nakladamy farsz i sklejamy pierogi.Pierogi wrzucamy do gotujacej sie wody ,wyjmujemy po okolo 2-3 minutach od momentu wyplyniecia pierogow na wierzch. polewamy tluszczem z podsmazona cebulka.
  • 6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kasza gryczana Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować