Kasza jaglana z jarmużem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

pyszna, sycąca pełna witamin i w dodatku szybka w przygotowaniu

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • • 80-90 g suchej kaszy jaglanej
    • ok. 150- 200 g pieczarek
    • 2 garście jarmużu
    • Kulka sera mozarella- ok. 100g
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • łyżeczka oliwy 5 g
    • cząber, tymianek, sól himalajska , świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana z jarmużem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przelewamy wrzątkiem, aby pozbyć się smaku goryczki. W rondlu podsmażamy na łyżeczce oliwy pokrojoną w kostkę cebulę – musimy ciągle mieszać, aby się nie przypaliła. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażamy. Wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki oraz wsypujemy suchą kaszę jaglaną. Całość zalewamy szklanką wody i dusimy przez ok 15 minut. Sprawdzamy czy woda zbyt szybko nie wyparowujemy (w razie potrzeby dolewamy trochę gorącej wody). Pod koniec duszenia, dodajemy jarmuż i całość zostawiamy na gazie jeszcze ok. 2-3minuty. Dodajemy startą na tarce z grubymi oczkami mozzarellę, cząber tymianek sól i pieprz.
    Całość dokładnie mieszamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Kasza jaglana Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować