Kasza jaglana z pieczarkami i szpinakiem

4.5 (159 ocen)

Szybka, łatwa, zdrowa i smaczna propozycja. Może być podana na ciepło, jak i na zimno, doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie w pracy.

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jaglanej(100g)
    8-10 pieczarek
    100-120g mrożonego szpinaku
    1-2 ząbki czosnku
    Olej
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kasza jaglana z pieczarkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarki pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju i zeszklić na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać szpinak, chwilę podsmażyć. Odstawić.
    Na patelni znów rozgrzać olej i podsmażyć na nim pieczarki. Następnie dodać szpinak oraz kaszę i wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i chwilę smażyć. Kaszę przełożyć na talerzyki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Pieczarki Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować