indycze kąski otulone w buraczkach i prażonych orzechach

0 (0 ocen)

dobra przekąska na świąteczny stół

Składniki:

  • - 30 dkg piersi z indyka
    - 50 g orzechów włoskich
    - 3 małe buraczki
    składnik dodatkowy
    - 1 bardzo mała cukinia ok 20 cm
    składniki robocze
    - 2.5 łyżki miodu
    - 4 łyżki soku z cytryny
    - 2 łyżki musztardy delikatesowej łagodnej
    - sól
    - pieprz kolorowy
    - imbir szczypta
    - 1,5 szklanki płatków kukurydzianych
    - olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Indycze kąski otulone w buraczkach i prażonych orzechach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • indycze kaski 1. - piersi z indyka pokroić w kostkę dodać sól pieprz musztardę i pół łyżki miodu odstawić w zimne miejsce na 2 godziny
  • 2. buraczki buraczki wyczyścić ułożyć na folię posolić dać pieprz na każdy wlać łyżkę oleju zawinąć w folię upiec w piekarniku pokroić w kostkę
  • 3. - cukinię pokroić w plastry na patelnię grillową dać dwie łyżki oleju obsmażyć cukinię posolić przełożyć na talerzyk
    - w suchej patelni uprażyć 25 g orzechów i kilka do dekoracji połówek do uprażonych orzechów dodać 2 łyżki miodu chwilkę podsmażyć dodać sok z cytryny wyciągnąć połówki orzechów dodać pokrojone buraczki i cukinię wymieszać dodać imbir
  • 4. resztę orzechów i płatki kukurydziane przemielić przez maszynkę do mięsa powstałą panierką panierować zamarynowane mięso smażyć na oleju przed podaniem wymieszać z buraczkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować