KARPATKA Z ANANASEM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Margarynę zagotować z wodą, dodać do nich mąkę i wymieszać. Masęostudzić. Następnie wbić do niej jajka i zmiksować aby masa byłajednolita. Ciasto podzielić na 2 częsci i rozprowadzić każda osobno n

  • 60 min

Składniki:

  • NA CIASTO:
    5 jajek,
    1 szklanka mąki tortowej,
    połowa margaryny (125g)
    1 szklanka wody.


    NA KREM:
    1/2 l mleka,
    250g margaryny lub masła
    1 puszka ananasa
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Karpatka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. NA CIASTO:

    Margarynę zagotować z wodą, dodać do nich mąkę i wymieszać. Masę
    ostudzić. Następnie wbić do niej jajka i zmiksować aby masa była
    jednolita. Ciasto podzielić na 2 częsci i rozprowadzić każda osobno na
    blaszy posmarowanej tłuszczem o wymiarach 25x28 cm. Wstawić je go
    rozgrzanego piekarnika do 220st.C. Piec około 30 minut, aż ciasto
    będzie
    w kolorze złotym.

    NA KREM:
    Mleko zagotować. W drugiej szklance mleka rozprowadzić krem KARPATKA.
    Gdy
    mleko już się zagotuje, wlać zawisinę kremową. Chwilę mieszać, aby
    pozbyc się grudek.Wystudzic. Następnie zmiksować masę na krem z 250 g
    miękkiego masła lub margaryny.

    Ja dodałam do masy pokrojony w kostkę ananas z puszki. Wspaniale łamie
    smak kremu i dodaje mu orzeźwienia i lekkości.
    Pola gotową polewą czekoladową w esy floresy. Wstawić do lodówki na 2
    godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować