"MALINÓWKA" NALEWKA MALINOWA

4.5 (172 ocen)

  • 48 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, słodziutka i pachnąca malinami nalewka uraczy podniebienie każdego amatora domowych trunków.

  • 48 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg malin
    2 litry czystej wódki
    200 ml spirytusu nalewkowego
    80 dkg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Drink Nalewki

"malinówka" nalewka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny umyć w zimnej wodzie odcedzić na sicie.
    Przełożyć maliny do dużego słoja i zalać wódką, następnie szczelnie zakręcić i odstawić na tydzień.
    Po tym czasie zlać wódkę do butelki, a maliny zasypać cukrem i ponownie szczelnie zakręcić słój i odstawić na tydzień. Należy raz dziennie potrząsać słojem, aby wymieszać macerat.
    Po tygodniu dodać do słoja odlaną wódkę i spirytus nalewkowy. Zakręcić szczelnie słój i odstawić na kolejny tydzień.
    Następnie przecedzić nalewkę przez gazę lub bawełnianą ściereczkę. Przelać do butelek, odstawić w ciemne miejsce lub spożyć od razu.

Porady

Najlepiej smakuje schłodzona. Osad na dnie to naturalny czynnik.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Maliny Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować