Karnawałowe Muszelki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Chcesz zaskoczyć Gości, szukasz czegoś specjalnego mam dla Ciebie coś pysznego. Zapiekane ciasto francuskie, faszerowane smacznym farszem.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 120 g sera żółtego
    • 1 ogórek wężowy
    • 3 jajka ugotowane na twardo
    • 3 łyżki majonezu
    • Sól
    • Pieprz
    • Kilka listków Rukoli
    • 1 całe jajko
    • Sezam do posypki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Karnawałowe muszelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. 1. Ser żółty, rzodkiewkę, obranego ogórka bez nasienia, obrane ugotowane jajka, wszystko ścieram na tarce o dużych oczkach. Następnie dodaję majonez, wsypuję sól oraz pieprz i mieszam dokładnie.
  • ciasto 2. 2. Ciasto francuskie rozkładam, za pomocą foremki wycinam kółka.
    3. Jeden brzeg każdego kółka składam, na drugiej połowie kółka ostrym nożem nacinam paski, tworząc kształt muszelki.
    4. Muszelki układam razem z papierem od ciasta na blaszce, smaruję roztrzepanym jajkiem, posypuje sezamem i piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
  • muszelki 3. 5. Po upieczeniu studzę, rozcinam każdą muszelkę na połowę i nakładam do środka po dwa listki Rukoli i po łyżce wcześniej przygotowanego farszu.
  • muszelki 4. 6. Przekąska gotowa.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować