Karkówka z żurawiną i morelami

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie przepis. Wszystkie składniki wkładasz do woreczka i pieczesz a w tym czasie masz czas na przygotowanie surówek. Soczysta Karkówka z suszonymi owocami które sprawiają, że mięso jest słodkie i rozpływa się w ustach.

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg karkówki wieprzowej
    • 200 g suszonych moreli
    • 150 g suszonej żurawiny
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Karkówka pieczona

Karkówka z żurawiną i morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1. 1. Mięso oczyszczam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie układam mięso w woreczku do pieczenia, dodaję żurawinę oraz morelę. Woreczek szczelnie zamykam, układam na blaszce do pieczenia i piekę 60 minut w 180°C.
    2. Po upieczeniu mięso kroję w plastry, układam w naczyniu a obok mięsa układam owoce morele oraz żurawinę.
    3. Mięso gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
    4. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować