Karkówka z rusztu

1 (1 ocen)

  • Łatwy

Karkówkę warto zamarynować dzień wcześniej. Będzie miała wtedy odpowiedni smak.

  • Łatwy

Składniki:

  • MIĘSO::
    - karkówka bez kości: 1 kilogram
    MARYNATA::
    - olej rzepakowy: 0.25 szklanki
    - ketchup łagodny: 0.25 szklanki
    - tabasco: 15 mililitrów
    - bazylia suszona: 1 łyżeczka
    - słodka papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - przyprawa do karkówki: 1 łyżeczka
    - maggi w płynie: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z rusztu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry.
  • 2. Składniki marynaty wymieszać.
  • 3. Marynatą zalać mięso, wymieszać. Wstawić do lodówki na 24godz.
  • 4. Mięso piec na rozgrzanym ruszcie do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Tabasco

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować