Karkówka wieprzowa z curry i brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Bardzo aromatyczne danie , w dodatku oryginalne, bo podane z pieczonymi owocami

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki wieprzowej
    5 świeżych brzoskwiń
    2 cebule
    2 łyżka musztardy francuskiej
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka curry w proszku
    sól, pieprz

    do podania potrawy ryż smażony lub gotowany w dużej wodzie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka wieprzowa z curry i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. karkówkę umyj, pokrój w grube plastry (każdy plaster można pokroić na połowę )
    2. Przygotuj marynatę: rozmieszaj w miseczce musztardę, miód i curry
    3. Porcje mięsa natrzyj z obydwu stron marynatą , posól i popieprz
    4. Pokrój w piórka cebule
    5. Umyj i przekrój na połowy brzoskwinie.
    6. Przygotuj naczynie żaroodporne, w którym ułóż brzoskwinie, cebulę i na wierzchu porcje żeberek
    7. Danie zapiekaj w piecu nagrzanym do 170*C przez 40-50 minut
    8. W czasie pieczenia polewaj mięso wytworzonym sosem.
    9. Podaj z ryżem smażonym lub gotowanym w „dużej „wodzie

Porady

Każdy plaster można pokroić na dwie części, aby danie wyglądało apetyczniej .Do marynaty do mięsa należy użyć musztardy o bardzo wyraźnym smaku, np musztarda francuska z gorczycą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie

Podobne przepisy

4.5 (190 ocen)

Karkówka curry

To może cię zainteresować