Bardzo lubię karkówkę,dlatego zapiekam ją chętnie z różnymi ulubionymi warzywami,grzybami,ziołami.Ta wersja jest bardzo aromatyczna.Pasuje na wielkanocny stół.
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
- karkówka (plastry jak na bitki): 6 sztuk
- cebula: 2 sztuki
- pieczarki: 500 gramów
- pomidory: 1 puszka
- czosnek: 1 ząbek
- marchew (pokrojona w kostkę): 3 sztuki
- estragon (lub tymianek/oregano/suszone): 0.5 łyżeczki
- papryka słodka: 1 łyżeczka
- Liscie laurowe: 3 sztuki
- olej: 3 łyżki
- pieprz (czarny mielony): 3 szczypty
- sól: 3 szczypty
- koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
- przyprawa do wieprzowiny: 1 łyżeczka
Komentarze