Karkówka w bigosie

4.5 (160 ocen)

Karkówka w bigosie to bardzo smaczna potrawa. Nauczyła mnie ją przyrządzać mama. Wszyscy chętnie ją zajadamy.

Składniki:

  • 1kg karkówki,
    4 cebule,
    1/2 kg pieczarek,
    1/3 główki kapusty,
    sos słodko kwaśny,
    musztarda.
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w bigosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry. Z jednej strony posolić i popieprzyć, a z drugiej posmarować musztardą. Podsmażyć na patelni. Usmażoną karkówkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z pieczarkami.Doprawić do smaku np. Kucharkiem lub Vegetą. Gdy troszeczkę wystygną mieszamy z poszatkowaną kapustą i sosem słodko kwaśnym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przyprawione wykładamy na karkówkę. Pieczemy pod przykryciem ok. 2 h w temp. 180 stopni C.

Porady

Sos słodko kwaśny najlepiej aby był gotowy ze słoika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować