Karkówka po żydowsku

5 (150 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Pyszna krucha i soczysta karkówka

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1-1,5 kg karkówki
    4 cebule
    olej
    500 g pieczarek
    6 ogórków konserwowych
    5 łyżek ketchupu
    sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić na kotlety, które lekko rozbić.
    Każdy kotlet doprawić solą, pieprzem i majerankiem, a następnie położyć na dnie naczynia żaroodpornego.
    Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju.
    Pieczarki pokroić na plasterki, wrzucić na rozgrzany olej i smażyć aż odparuje płyn.
    Połączyć cebulę z pieczarkami i doprawić przyprawami do smaku.
    Na mięso wyłożyć warstwę z pieczarek i cebuli.
    Ogórki pokroić w grubsze plasterki i ułożyć je na pieczarkach.
    Wierzch polać ketchupem.
    Piec godzinę w temp. 180 st.C. - podawać z ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować