Karkówka po żydowsku

4.49 (167 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 1/2 kg karkówki
    1/2 kg pieczarek
    3 cebule
    4 - 5 ogórki korniszony
    1 szklanka wody z ogórków korniszonów
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    4 łyżki keczupu
    majeranek
    sol
    pieprz

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Karkówka po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry, natrzeć sola, pieprzem i majerankiem. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
  • 2. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w plastry i razem lekko podsmażyć. Wymieszać razem z ogórkami pokrojonymi w paski. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie karkówkę, wyłożyć pieczarki z cebulą i ogórkami.
  • 3. Wodę z ogórków wymieszać z keczupem i koncentratem pomidorowym. Zalać mięso. Piec pod przykryciem 1 1/2 godz. w 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować