Karkówka pieczona w ziołach i cebuli - domowa wędlina

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pieczone mięso jest bardzo smaczne. Doskonale pasuje na kanapki i nie tylko.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1, 5 kg karkówki
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego - majeranek, kminek, kolendra, czosnek, papryka słodka, cząber, chili, rozmaryn
    sól
    2 cebule
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Karkówka pieczona Wędliny

Karkówka pieczona w ziołach i cebuli - domowa wędlina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Posmarować olejem rzepakowym i oprószyć przyprawą i solą. Pozostawić w lodówce na 20 min.
    Ułożyć ładnie w naczyniu żaroodpornym i obłożyć cebulą pokrojoną w piórka. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godz.
    Po upieczeniu mięso wystudzić.
    Wystudzone mięso ładnie się kroi.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Wędlina Wieprzowina Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować