Karkówka w ziołach - domowa wędlina

4.5 (178 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Domowa wędlina najlepsza.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg karkówki
    marchewka
    pietruszka mała
    kawałek selera
    listek laurowy
    3 kulki ziela angielskiego
    1/3 łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnach
    łyżka soli

    łyżka oleju
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Wędliny

Karkówka w ziołach - domowa wędlina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czyste mięso umieścić w garnku. Zalać wrzątkiem. Mięso ma być przykryte. Dodać obrane, umyte warzywa i ziele, listek, pieprz, sól. Gotować na bardzo małym ogniu ok 1,5 godziny. W razie potrzeby uzupełnić wodę.
    Ugotowane mięso wyjąć na deskę i posmarować lekko olejem. Na desce rozsypać zioła prowansalskie. Wyturlać mięso w ziołach.
    Mięso przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
    Kroić, zajadać. Smacznego.
    Pozostały wywar przecedzić. Gorący wlać do słoika. Słoik zamknąć i odwrócić do góry denkiem. Wykorzystać do innych dań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Wędlina Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować